Ny generalsekreterare till KFUM Sverige

Det är med glädje vi kan presentera Alexander Clemenson som KFUM Sveriges blivande generalsekreterare.

 Alexander kommer in i en spännande fas där KFUM Sverige fortsätter att forma sin roll som nationellt samlande organisation för KFUM rörelsen i Sverige. Framför oss ligger arbetet med att fortsätta att utveckla vår verksamhet enligt What We Want och förbli relevanta för våra medlemsföreningar som i sin tur möter ungas aktuella behov.

 

Många känner säkert igen Alexander från hans tid som tf generalsekreterare för KFUM Sverige då han bland annat lade grunden till arbetet med att ta fram What We Want.

 ”Jag är väldigt glad över förtroendet och taggad på att lära känna KFUM där organisationen befinner sig idag. Men inte minst ser jag fram emot att vi gemensamt ska utveckla verksamheten i linje med What We Want. Att arbeta med viktiga frågor är centralt för mig, och KFUM har verkligen ett viktigt uppdrag” säger Alexander Clemenson.

 ”Vi är väldigt glada att ha rekryterat just Alexander till tjänsten som generalsekreterare. Alexander lyckades under sin tid som vikare för KFUM Sverige snabbt och uppriktigt ta till sig KFUMs uppdrag och värdegrund. Utöver det har han en gedigen förståelse för civilsamhället och ungdomsrörelsen samtidigt som han har värdefulla erfarenheter från privat sektor. Hans chefskap, engagemang och drivkraft kommer att vara en stor tillgång på KFUM Sverige och spela en viktig roll i vårt fortsatta utvecklingsarbete” säger KFUM Sveriges ordförande Andreas Axelson.

 Alexander kommer att tillträda sin tjänst efter sommaren.