KFUM Sverige söker Internationell sekreterare – Tjänsten är tillsatt

Som internationell sekreterare för KFUM Sverige blir du en del av en världsomfattande ungdoms- och kvinnorättsrörelse med 175 års stolt erfarenhet av att stärka unga människor och skapa ett starkare, varmare och mer jämställt samhälle. Tillsammans finns de två rörelserna YMCA och YWCA i 130 länder och samlar mer än 70 miljoner människor. I Sverige har KFUM-rörelsen ca 45 000 medlemmar och 150 anslutna medlemsföreningar.

KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Därför arbetar vi för att skapa mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential.

KFUM Sverige har historiskt alltid arbetat med internationella utvecklingsfrågor. Det övergripande målet med våra internationella samarbeten är att utveckla rörelsen globalt för att stärka unga människors rättigheter lokalt.

Som internationell sekreterare kommer du att ansvara för samordning och utveckling av våra pågående samarbeten med partnerorganisationer i Palestina, Belarus och Ukraina. På sikt kommer KFUM Sverige utveckla en ny internationell strategi, vilket kan påverka vilka länder och vilka program vi har. Den kommer att baseras på vår nationella strategi What we want.

ARBETSUPPGIFTER

 • Projekthandläggning inklusive resultat- och finansiell uppföljning, handledning, riskbedömning,sammanställning av rapporter och ansökningar kontakt med ramorganisationer och övriga finansiärer
 • Löpande kontakt med partners inklusive partnerbesök.
 • Strategisk utveckling av den internationella verksamheten för KFUM Sverige tillsammans med kollegor och förtroendevalda.
 • Representera KFUM i externa forum kopplade till utvecklingsfrågor.
 • Samverkan med civilsamhällets organisationer och den internationella YMCA och YWCA-rörelserna inom ramen för frågor relaterade till internationellt utvecklingssamarbete.

Du kommer ha ett nära samarbete med KFUMs internationella sekreterare med ansvar för KFUM Sveriges samarbeten i Afrika.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har minst tre års dokumenterad erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete.
 • Har mångårig erfarenhet av ekonomisk planering, uppföljning och redovisning.
 • Har mycket goda kunskaper och erfarenheter av LFA/RBM och rättighetsbaserat arbete.
 • Har kunskap om östra Europa och Mellanöstern
 • Har arbetslivserfarenhet från idéburen sektor och medlemsorganisationer.
 • Har relevant akademisk utbildning inom t.ex. utvecklingsstudier, statsvetenskap, mänskliga rättigheter eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
 • Har mycket goda kunskaper i engelska.

DIN PROFIL

Som person ser vi att du är strategisk, resultatfokuserad och har god analytisk förmåga. Du har utmärkt förmåga att samarbeta i grupp, men trivs även med att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har en hög social kompetens och lyhördhet och tycker om att möta och samarbeta med människor med olika bakgrund. Du är en god kommunikatör med ett pedagogiskt och lyhört ledarskap. Eftersom vi är ett litet kansli är det är viktigt att du är prestigelös och kan hugga i där det behövs för att få det gemensamma att fungera.

VILLKOR

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse med 6 månaders provanställning. KFUM Sverige är anslutna till kollektivavtalet mellan IDEA och Unionen samt Akademikerförbunden. KFUM Sverige tillämpar målstyrd arbetstid. Internationella resor ingår i tjänster, ca 4 resor/år. Arbete under kvällar och helger förekommer.

Arbetet utgår från KFUM Sveriges kansli som ligger vid Rådmansgatan i Stockholm och har idag 8 medarbetare.

Du söker tjänsten via ett webbformulär som du når via följande länk: https://podio.com/webforms/22278228/1565656

Välkommen med din ansökan senast 27 februari 2019. Intervjuer genomförs 6, 7, 11, 12 och 13 mars 2019

För frågor, kontakta Karin Olsson, generalsekreterare KFUM Sverige karin.olsson@kfum.se

eller tfn 073-661 22 70. Under perioden 4-16 februari är epost bästa kontaktvägen p.g.a. tjänsteresa.