Digging for a New Life

Niclas Sannerheim, internationell sekreterare på KFUM Sverige, är nyss hemkommen från en resa till Ghana där KFUM Sverige och YMCA Ghana driver projektet ”Youth Justice” tillsammans. Ett projekt som handlar om att stötta personer med kriminell bakgrund och ge information i rättssäkerhet och hjälp till återanpassning i ett nytt sammanhang med jobb och familj.

Som alltid efter en sån här resa delar Niclas med sig av intryck och berättelser. Denna gång stötte han på ett spännande filmprojekt ”All on board” som drivs av YMCA och finansieras av tyska Weltfilm.org och Bread for the World. Ett gäng unga filmskapare från Sierra Leone, Liberia och Ghana har fått utbildning och producerat dramadokumentärer och kortfilmer som skildrar unga människors utmaningar i vardagen. Filmerna har fått stor uppmärksamhet och visats på filmfestivaler och i nationell TV.

En fin och stark film är Digging for a New Life som handlar om KDoe som arbetar med att gräva gravar och bokstavligen gräver sig till ett bättre liv.

”Det vore intressant om vi kunde ta denna idé vidare och låta teamet producera en film om vårt projekt Youth Justice” säger Niclas.

Idén är på projektnivå ännu så länge och är du intresserad av att veta mer eller vara delaktig på något sätt så hör av dig till Niclas.sannerheim@kfum.se

 Filmer från All on Board