Nya vänner i familjen

KFUM-familjen växer hela tiden och i januari har vi fått 5 nya medlemsföreningar. En av dem är Limitless i Malmö som erbjuder  kampsportsinspirerad träning. ”Slå dig i form” kan låta provokativt men Eric Svensson ordförande i föreningen med över 500 medlemmar är noga med att poängtera att den träning Limitless erbjuder är prestigelös och rolig och man har tagit bort tävlingsmomentet.

”Träningen bygger mycket på rörlighet och smidighet och vi gör olika akrobatiska kroppsövningar där vi ser världen upp och ned.” säger Eric.

Till Limitless är alla välkomna. Vi har bland annat jobbat med barn med speciella behov i över 10 år berättar Eric. Det började med ett arvsfondsprojekt och i början mötte man skepsis både från habilitering och föräldrar. Eric fick stå på sig för att få jobba med över 20 barn med Aspergers i grupp. Ingen trodde det skulle funka men med Limitless träningsform hikarido går det lysande.  Hikari betyder ”ljuset” på japanska och visionen är att komma i kontakt med sitt naturliga välmående och nå sin fulla potential för att uppleva frihet och glädje. En metod som fungerar. Barn som annars har svårt med koncentration hittar lugn och trygghet i övningarna.

På frågan ”Varför vill ni vara del i KFUM?” svarar Eric:

”KFUM är en inkluderande och världsomfattande förening med samma värderingar som vi. Vi hoppas kunna dela med oss av våra erfarenheter och metoder och samtidigt få del av det stora nätverket.”

Vi säger förstås hjärtligt välkomna! Och ser fram emot spännande samarbete framöver! Vem vill inte se världen upp och ned? 😉