Unga ledare möts i Ukraina

Femton unga ledare från KFUM Central har nyligen kommit hem från ledarskapskursen ”George” i Ukraina. Förutom att lära sig mer om KFUM:s värderingar och syn på ledarskap deltog de i ett ungdomsutbyte med ungdomar från Ukraina och Belarus.Temat för mötet var aktivt medborgarskap och fem intensiva dagar fylldes med workshops, diskussioner, kultur, historia, lekar och utomhusaktiviteter.

Mötet med ungdomarna från YMCA Ukraina och Belarus har förändrat min syn på KFUM hemma i Stockholm.  Jämfört med dem, har vi det betydligt mycket bättre. Vår demokrati kan man verkligen inte ta för given.

En guidad tur i Ukrainas huvudstad Kyiv och besök i lokalföreningen Bojarka som firade treårsjubileum, var uppskattat. Födelsedagssånger på tre språk och spännande rätter från det ukrainska köket skapade skön gemenskap och kul minnen.

Wow! Den roligaste resan på länge! Jag har lärt mig nya saker om KFUM och YMCA och är otroligt motiverad att fortsätta vara aktiv nu när jag är hemma.