Idrottsledare inom KFUM? Följ med på utbildning i Makedonien

YMCA Europa Sport arrangerar för första gången utbildningen CooL – ”Cooperative Learning through Sports and Outdoor Activities” som fokuserar på olika metoder för att stärka grupper av unga genom övningar som fokuserar på samarbete inom ramen för idrotten. Tillsammans med ledare med bakgrund i olika idrotter från sex europeiska länder testar ni olika metoder och lär av varandra för att utvecklas som ledare så att KFUM-idrotten ska bli en trygg och inkluderande plats där alla barn och unga kan utvecklas till sin fulla potential.

Utbildningen i Makedonien är den andra av två delutbildningar, där den första hölls i Finland i maj. Utbildningarna går att gå oberoende av varandra.

För vem?

Du ska vara aktiv som idrottsledare inom en KFUM-förening och pepp på att både lära dig mer och dela med dig av egna erfarenheter av metoder för att skapa trygga grupper och inkluderande idrott. Utbildningen har ingen åldersgräns men unga idrottsledare (18-30 år) har förtur.

När?

5-11 september 2018.

Praktisk information

Utbildningen hålls i Struga i Makedonien 5-11 september 2018. Struga ligger alldeles vid sjön Ohrid och ni kan räkna med fantastiska miljöer, utöver en grym utbildning! Mat, logi och utbildning är finansierat av Erasmus+ (alltså kostnadsfritt för deltagarna) och resekostnader täcks upp till ca 3 800 kronor. Det kan alltså tillkomma en mindre summa för resa, bidrag för att täcka detta kan sökas från KFUM-fonden (länk).

Om man inte kan delta under hela utbildningen finns även möjlighet att delta endast den 5-9 september. Kontakta Eje på telefon eller mejl nedan för mer info.

Anmälan

För frågor och anmälan, kontakta Eje Grönquist, KFUM Sveriges representant i YMCA Europa Sport-kommittén på tfn 0768 – 89 54 80 eller gronquisteje@gmail.com.

Sista anmälningsdag är den 20 juni 2018.