Vill du representera KFUM i YMCA Europe Sport?

ESY/YMCA Europe Sport är en programgrupp inom YMCA Europe som genomför aktiviteter för idrottsaktiva inom YMCA i Europa. Representanter från olika nationella YMCA-organisationer väljs in på ESYs årsmöte i september. KFUM Sverige söker nu ytterligare en representant och bli en av två svenska ledamöter i ESY. Läs mer…

ESY träffas fysiskt två ggr/år på olika platser i Europa under ca 3-5 dagar och mellan dessa möten utförs visst arbete på hemmaplan för ESY.

ESY:S VERKSAMHET

ESYs huvudsakliga verksamhet:

  • ESY planerar och genomför tillsammans med nationella YMCAs YMCA-EM förungdomar i en handfull sporter (basket, handboll, volleyboll, bordtennis), där lag frånflera europeiska länder möts och har en relativt prestigelös turnering.
  • ESY genomför Sprots Seminar – en europeisk ledarutbildning för unga idrottsledaremellan ca 18 – 30 år. En viktig del förutom erfarenhetsutbyte är fördjupad förståelse förKFUMs värdegrund i förhållande till olika sportaktiviteter.
  • ESY är en aktiv partner i genomförandet av europeiska YMCA-festivaler och deltar blandannat i planerandet av London Calling 2019.Läs mer om ESY här! 

UPPDRAGET

KFUM Sverige har under lång tid varit representerad och tagit en aktiv roll i ESY arbetet, och söker nu en ny representant för KFUM Sverige, från hösten 2018.

KFUM Sveriges representant bör vara sportintresserad, ha en bakgrund som ledare eller aktiv idrottare inom KFUM, ha god organisationsförmåga, ha möjlighet att delta på ESYs fysiska möten två gånger om året och vara aktiv även mellan mötena, samt prata god engelska.

Uppdraget är ett ideellt men omkostnader för resa/logi/mat står KFUM Sverige för.

För frågor om uppdraget, kontakta Caroline Sten, vice ordförande i KFUM Sverige: Caroline.sten@kfum.se
073-618 7466

ANSÖKAN

Ansök genom att beskriva dina meriter och motivering att anta detta förtroendeuppdrag till caroline.sten@kfum.se Skicka in din ansökan senast 19 mars.