Idrottsledare i KFUM? Följ med på utbildning i Finland!

YMCA Europa Sport arrangerar för första gången utbildningen CooL – Cooperative Learning through Sports and Outdoor Activities som fokuserar på olika metoder för att stärka grupper av unga genom övningar som fokuserar på samarbete inom ramen för idrotten. Tillsammans med ledare med bakgrund i olika idrotter från sex europeiska länder testar ni olika metoder genom teori och praktiska övningar och lär av varandra. Syftet är att utvecklas som ledare för att KFUM-idrotten ska bli en trygg och inkluderande plats där alla barn och unga kan utvecklas till sin fulla potential.

För vem?

Du ska vara aktiv som idrottsledare inom en KFUM-förening och pepp på att både lära dig mer och dela med dig av egna erfarenheter av metoder för att skapa trygga grupper och inkluderande idrott. Utbildningen har ingen åldersgräns, men unga ledare (18-25 år) har förtur på platserna.

Praktisk information

Utbildningen hålls i Helsingforsområdet i Finland den 14 – 20 maj 2018. Mat, logi och utbildning är finansierat av Erasmus+ och resekostnader täcks upp till 1800 SEK. Det kan alltså tillkomma en mindre summa för resa, bidrag för att täcka detta kan sökas från KFUM-fonden.

När du deltar i CooL får du också förtur på platserna till Sport Seminar, en utbildning med fokus på värdegrundsarbete, praktiska idrottsövningar, erfarenhetsutbyte inom idrotten i Struga, Makedonien 6 – 12 september 2018.

Anmälan

För frågor och anmälan, kontakta Eje Grönquist, KFUM Sveriges representant i YMCA Europa Sport-kommittén på telefon 0768 – 89 54 80 eller gronquisteje@gmail.com.

Sista anmälningsdag är den 2 april.