Event den 8mars i KFUM – lokalt & globalt!

Internationella kvinnodagen uppmärksammas den 8mars på olika sätt runt om i världen. Här kommer tips på några av de lokala KFUM-event som finns att haka på eller inspireras av. En kan också hänga på World YWCAs globala kampanj…

KFUM Göteborg – Feministernas roll i förorten

Uppmärksammar Internationella kvinnodagen med tal, poesi, konst, dans och musik. Temat är: Feministernas roll i förorten – om postkolonialism, kamp och organisering. Läs mer på eventets Facebooksida eller på KFUM Göteborgs hemsida.

KFUM Norrköping – Vår dag

Anordnar evenemanget Vår Dag på Strömvillans fritidsgård, för att uppmärksamma internationella kvinnodagen genom att hylla kvinnan och stärka systerskapet. En heldag med prova på aktiviteter som självförsvar, afrodans, balettett m.m. Ett fullspäckat program fylld av häftiga, roliga och intressanta händelser, aktiviteter och grymma tjejer/kvinnor. Dagen är för alla som identifierar sig som tjejer/kvinnor. Barn är självklart varmt välkomna.

World YWCA – #myinspiringwoman

Uppmanar alla att uppmärksamma kvinnor en blir inspirerad av i sin kampanj #myinspieringwomen Häng på den du med! Läs mer på World YWCAs hemsida.
Saknar du din KFUM-förenings 8mars event? Maila info@kfum.se så lägger vi till det!