Youth forum i FN 2018

ECOSOC (Economic and Social Council) är FNs centrala plattform för reflektion, debatt och innovativt tänkande kring hållbar utveckling som årligen arrangerar Youth Forum på FNs högkvarter i New York. 30-31 januari 2018 är det dags igen och du kan hänga med!

Temat för året är Transformation för hållbara och motståndskraftiga samhällen (transformation towards sustainable and resilient societies) och kommer att fokusera på de globala målen 6, 7, 11, 12, 15 och 17 och också speciellt på genomförande av målen.

Som KFUM medlem kan du nu ansökan om att vara del av World YMCAs delegation till mötet eftersom YMCA har speciell accredition för att interagera med FN systemet. Som delegat kommer du att representera KFUM Sverige och World YMCA, lära dig om och hur du interagerar med FN och dess representanter och andra organisationer. Målet med deltagandet från World YMCA är också att:

  • följa events som relaterar till de globala målen
  • få en bättre förståelse för hur YMCAs runt om i världen kan arbeta med de globala målen

Förutsättningarna är dessa:

  • minst 18 år
  • varje deltagare betalar resa och matkostnader själv
  • delvis rabatterat pris på boende ges. Totala kostnaden för deltagares boende är 65 USD för delat dubbelrum och delad toalett. Tyvärr kan det inte arrangeras boende utöver de dagar som eventet gäller.
  • som deltagare får du nödvändig visa information från World YMCA.
  • ett obligatorisk webinar kommer att ske innan avresa till New York.

Det finns totalt 10 platser i delegationen. Meriterande för att komma med i delegationen är ett intresse av att vara fortsatt engagerad i World YMCA Resource Group on Health, Employment and Civic engagement.

Är du intresserad av att delta? Du behöver  ett rekommendationsbrev från KFUM Sverige, så hör av dig till Caroline på KFUM Sverige först, caroline.daly@kfum.se så ordnar vi ett. För att sedan ansöka till World YMCA skickar du en kort beskrivning av digsjälv samt en kort beskrivning av varför du vill åka på engelska, rekommendationsbrevet från KFUM Sverige samt kopia på pass till romulo@ymca.int

Vill du läsa mer om Youth forum och ECOSOC: https://www.un.org/ecosoc/en/ecosoc-youth-forum

Här kan du läsa om förra årets delegation: http://action.ymca.int/civic-engagement/ecosoc-youth-forum-live/