Vill du samordna och utveckla KFUM Sveriges kommunikationsarbete?

Vi söker dig som vill ha ett kreativt jobb med ett övergripande ansvar för KFUM Sveriges interna och externa kommunikationsarbete. Som KFUM Sveriges kommunikationsansvarig omges av engagerade människor och får möjlighet att arbeta med en stor variation i dina arbetsuppgifter mitt i den spännande förändringsprocess som rörelsen nu driver.

Om KFUM Sverige

KFUM är världens största och äldsta ungdoms- och kvinnorättsrörelse. Vi finns i 130 länder och i Sverige samlar vi 45 000 medlemmar i ca 130 lokala föreningar. KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Vår logotyp, den röda triangeln, symboliserar dessa tre byggstenar – Body, Mind & Spirit. Det är grundstenarna för all vår verksamhet, både i Sverige och i hela världen. Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför kan man hitta alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM. K:et i KFUM står för kristlig och är en del av vår värdegrund sedan vår ungdomsrörelse startade i Sverige 1884. K:et betyder att vi ska visa varandra medmänsklighet och respekt, att agera med kärlek och förlåtelse. K:et betyder också att alla är välkomna, oavsett vem en är eller vilken bakgrund en har.

Om tjänsten

KFUM-rörelsen är mitt i en spännande process, där en större organisationssammanslagning nyss är genomförd och en ny strategi läggs fram för antagande på KFUMs Riksombudsmöte i oktober 2017. I arbetet med den nya strategin och framtida verksamhetsinriktningen är kommunikationsarbetet en kärnfråga, och tjänsten kommer därför ha en stor del utvecklingsfrågor på sitt bord.

Nu söker vi dig som vill samordna och utveckla KFUM Sveriges interna och externa kommunikation vilket huvudsakligen sker genom digitala kanaler. Som kommunikationsansvarig har du det övergripande ansvaret över organisationens kommunikation vilket innebär både strategiskt och operativt arbete.

Huvudsakliga uppgifter:
– Driva och utveckla KFUM Sveriges externa kommunikationsarbete genom t ex kampanjer, nyhetsbrev, sociala medier, webb etc.
– Samordna och utveckla KFUM-rörelsens interna kommunikation för att stärka gemenskap och kännedom om rörelsens alla delar och verksamheter.
– Utveckla KFUM Sveriges kommunikationsplattform.
– Arbeta nära medlemsföreningar i genomförande och utveckling av kommunikationsarbetet.
– Stötta kansli och styrelse i det dagliga kommunikationsarbetet.
– Praktiskt produktionsarbete av KFUM Sveriges informations-, marknadsförings- och utbildningsmaterial etc

Om dig

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som:
– brinner för att unga människor ska kunna vara trygga och kunna utvecklas, oavsett bakgrund, identitet eller erfarenhet.
– har dokumenterad erfarenhet av kommunikationsplanering, såväl det strategiska upplägget som det praktiska genomförandet.
– har erfarenhet av att ta fram eller utveckla kommunikationsplattform.
– har vana att jobba med WordPress, Adobe Illustrator och Premier el motsvarande, Photoshop el motsvarande, Officepaketet och sociala medier.
– har en stilistisk förmåga med vana av textbearbetning.
– har förståelse för idéburna organisationers förutsättningar och har varit anställd/engagerad i en medlemsorganisation.

Personliga egenskaper

För att trivas på KFUM och fungera i tjänsten är du:
– Värdegrundsdriven
– Resultatorienterad och får saker att hända.
– Drivande, självgående och trivs i en koordinerande roll.
– Lyhörd, nyfiken och idérik.
– Utvecklingsfokuserad och intresserad av digital utveckling.
– En person som trivs på ett litet kansli där alla får ta ansvar för att helheten ska bli bra.
– Engagerad, social och prestigelös.

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tre månades provanställning.
Tjänstens omfattning är 100 % och arbetet utgår från KFUM Sveriges kansli vid Rådmansgatan, Stockholm.
Kvälls- och helgarbete förekommer i viss utsträckning.
Tillträde snarast.
Vänligen sök tjänsten via https://podio.com/webforms/19503857/1315872 senast den 22 oktober 2017.
Första intervjuomgången genomförs på dagtid den 26, 27 oktober och 1 november 2017.
KFUM Sverige är ansluten till Kollektivavtalet för tjänstemän mellan IDEA och Unionen.

För frågor kontakta KFUM Sveriges generalsekreterare Karin Olsson på karin.olsson@kfum.se eller 08-677 3001.