Du har väl inte missat att spana in utbildningspaketet Helheten?

Ladda ner en folder och sprid till alla i din förening! https://helheten.kfum.se/wp-content/uploads/sites/42/2017/09/Folder-f%C3%B6r-Helheten.pdf. Och varför inte sätta igång att göra George och Williams lokalt!

Här finns svaren på några av de frågor som uppkommit i och med nylanseringen av Helheten

Vad är Helheten?
Helheten är KFUM Sveriges utbildningspaket för hela KFUM rörelsen i Sverige. Helheten har två huvudsakliga fokusområden:
• Ledarskap & personlig utveckling
• KFUM
Syftet med Helheten är att erbjuda KFUM rörelsens medlemmar relevanta ledarskapsutbildningar på flera olika nivåer för att stimulera engagemang och ledarutveckling, så att hela KFUM i Sverige kan fortsätta skapa meningsfulla mötesplatser där unga människor möter sina aktuella behov och utvecklas till sina fulla potential.

Helheten består av fem utbildningar:
• Introduktion till KFUM – George: Om KFUM
• Introduktion till ledarskap – Williams: Grundläggande ledarskap & personlig utveckling
• Fördjupningskurs i ledarskap – Emma: Fördjupningskurs om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
• Avancerad ledarskapsutbildning – Mary: Avancerad utbildning om KFUM och i ledarskap & personlig utveckling
• Processledarutbildning – ”Kuffen”: KFUMs Utbildning för ledare som vill bli Emma-utbildare

Hur kan vi som lokalförening använda Helheten?
Alla lokala KFUM föreningar kan göra de två introduktionskurserna; Introduktion till KFUM – George och Introduktion till ledarskap – Williams, i sin förening. Som egen kurs, som del av introduktion för nya medlemmar, som uppstart för nya ledare, som del av en verksamhetsspecifik kurs ni arrangerar, som del av föräldramöte, er fantasi är den enda begränsningen för när lokala KFUM föreningar kan genomföra dessa kurser.

Fördjupningskurs i ledarskap – Emma, arrangeras på regional nivå. Som KFUM förening kan ni skicka deltagare till de som arrangeras i er region, eller andra regioner.
Avancerad ledarskapsutbildning – Mary arrangeras av KFUM Sverige. Som KFUM förening kan ni skicka deltagare på denna årliga utbildning.
Om någon i din förening är sugen på att bli utbildare kan den skickas på KFUMs processledarutbildning/Utbildning för utbildare – Kuffen, som kommer att genomföras 1-3 december i Stockholm (mer info kommer inom kort!).

Vi gör redan alla utbildningar i min lokalförening – behöver vi ändra?
För att alla medlemmar i KFUM ska få samma information och likvärdig kvalitet på kurserna så behöver alla som vill göra en Helheten utbildning, göra det i enlighet med det nya materialet. Det reviderade materialet är mer tillgängligt, har uppdaterade delar och innehåll. Det finns handledarmanualer till alla segment som görs på lokal och regional nivå för att förenkla genomförandet och förhoppningsvis kommer du tycka att det är enkelt och roligt att hålla i de reviderade kurserna!

Om jag redan är utbildare i ”Fördjupningskurs i ledarskap – Emma”, och vill ha tillgång till det nya materialet, hur gör jag då?
Det kommer arrangeras en samling under Riksombudsmötet för att göra en introduktion till alla delar. Så boka in 20 oktober (tid återkommer vi med, men eftermiddag kväll i Norrköping är aktuellt) om du redan är utbildare och vill prata om det nya materialet och hur du kan använda det!
Du kan också ta du kontakt med Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se för att diskutera inlogg för tillgång till materialet och förändringar i utbildningen.

När kommer nästa ”KFUMs utbildning för utbildare – Kuffen” att hållas?
Första Kuffen är planerad till 1-3 december i Stockholm. Mer information kommer inom kort.

Om jag vill bli utbildare i ”Fördjupningskurs i ledarskap – Emma” hur gör jag då?
Då anmäler du dig till Kuffen! Håll utkik på framtidenjustnu.se, anmäl dig till KFUM Sveriges nyhetsbrev, samt följ KFUM Sverige på sociala media så kommer du inte att missa det!

Om vi i min förening vill ha mer information och att testa på de två introduktionskurserna som vi kan göra lokalt; George eller Williams – hur gör vi då?
Ni boka in ett kombinerat föreningsbesök och genomgång av Helheten med KFUM Sverige (kanske tillsammans med andra föreningar i din region?!), det kan du göra här: https://podio.com/webforms/18764803/1262643

Du kan också utse någon i din förening till Helheten Ambassadör, för de som är speciellt intresserad av Helheten – KFUMs utbildningspaket och vill ha en roll i att etablera Helheten lokalt. Det gör du här: https://podio.com/webforms/18764767/1262641

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se.