Aron Wängborg tillförordnad generalsekreterare för KFUM Sverige

Under generalsekreterare Karin Olssons föräldraledighet tillträder Aron Wängborg som tillförordnad generalsekreterare i samband med KFUM Sveriges Riksombudsmöte 20 oktober 2017 fram till mitten av november 2018.

Aron har tidigare arbetat som internationell sekreterare på KFUM Sverige och i egenskap av egenföretagare har han samarbetat med KFUM Sverige inom ramen för ett flertal uppdrag de senaste åren. Han har även varit engagerad i tre KFUM-föreningar och deltagit i flera nationella och internationella evenemang. Aron är statsvetare och har tidigare haft uppdrag för bl.a. EU, LSU, Folke Bernadotteakademin, Scouterna, Kvinnoforum och Stockholms stad. Han är utbildad yogalärare och coach och längtar ut i naturen alla lediga stunder. Aron bor i södra Stockholm med sin sambo och barn.
 
– Av egen erfarenhet vet jag att KFUM gör stor skillnad i unga människors liv runt om i hela Sverige, varje dag. Sedan jag som 13-åring deltog i KFUMs läger har jag fått många möjligheter att utveckla min självkänsla och min fulla potential genom rörelsen. Med dagens snabba tempo tror jag att KFUM är mer relevant än någonsin. Jag är därför otroligt tacksam för förtroendet att leda KFUM Sverige under Karins föräldraledighet. Jag ser fram emot att jobba för en ännu mer enad och stärkt KFUM-rörelse i Sverige, bl.a. genom att implementera en ny strategisk verksamhetsinriktning med fokus på ungas makt och identitet, inkludering och jämställdhet, säger Aron.
 
– Vi är glada över att ha Aron på plats under en så viktig fas i utvecklingen och stärkandet av KFUM-rörelsen i Sverige. Med sin gedigna KFUM- erfarenhet kommer han att bidra med betydelsefull kompetens och erfarenhet, säger Andreas Axelson, ordförande KFUM Sverige
 
För mer information, kontakta KFUM Sveriges ordförande Andreas Axelson andreas.axelson@kfum.se.