Möt KFUK-KFUMs historia på Riksarkivet 5 september

Välkomna på en kombinerad arkiv- och seniorträff tisdagen den 5 september på Riksarkivet i Arninge, Personal från Riksarkivet och vi kommer att berätta om KFUK-KFUMs arkiv i synnerhet och något mer allmänt om arkiv. Karin Olsson kommer att ge en uppdatering av var KFUM Sverige står idag. Det blir förstås också tillfälle att  träffa nya och gamla vänner.

Några hålltider:

9.45   Välkommen
Någon av cheferna på RA, enskilda arkiv, och vi ger en bakgrund till arkivet, Karin om KFUK-KFUM i dag, Mikaela Nybohm om KFUMs krigsfångearbete samt en kort film från YMCA USA med intervju av en f.d krigsfånge och pensionerad bankdirektör

12.00 Lunch – vi beställer sallader från Coop

13.00 Hans – Scoutförbundets historia – illustrerad av olika arkivmaterial.
Därefter visas några fina fotoalbum samt ges tillfälle att enskilt eller i mindre grupp själva titta på arkiv som vi plockat fram i förväg. Det är inte möjligt att gå runt bland alla hyllorna och botanisera.

15.45 Slut

Riksarkivet stänger kl 16.00 

Åker man kommunalt till Arninge är det T-bana till Danderyds sjukhus och buss 629 som är enklast. Det är en bit att gå från hållplatsen, kanske 10 minuter. Aktuell tidtabell har inte kommit än men bussen går inte alltför ofta. Det är därför tacksamt om ni som åker bil redan i anmälan talar om om ni kan hämta upp någon på vägen. Vill du ha skjuts anmäler du det också. För att kunna beställa salladerna behöver jag få din anmälan senast 25 augusti, namn, telefonnummer och epost. Därefter skickar jag ut en deltagarlista där villiga bilförare framgår, uppgift om vad det finns att välja på när det gäller sallader. Väntar mig svar ”med vändande post”. Är du intresserad av något särskilt arkiv tala gärna om det samtidigt så kan vi se till att det finns framme. Förteckningar om vad som finns hittar du på nätet om du söker på Nationella Arkivdatabasen, sok.riksarkivet.se Är det något du vill fördjupa dig i ytterligare kommer du tillbaka en annan dag, skriver in dig i liggaren och begär fram material till en plats i forskarsalen.

Det kan vara svårt att beräkna restiden. Riksarkivet öppnar kl.9.00 så kom gärna tidigt och ta dig en fika i besökarnas cafeteria. Där är självbetjäning med olika automater. Man kan också ta med sig termos och sitta där.

Välkommen!

Hälsningar

Anita Andersson
anita.andersson40@gmail.com