KFUM i Sverige antar World Challenge med 72-mannalag!

 

Den 3 juni samlas hela KFUM världsrörelse World YMCA i en utmaning – World Challenge, för att synliggöra allt vi gör inom YMCA internationellt, nationellt och lokalt! Just i år har World Challenge basket som tema. Under World Challenge 3 juni vill KFUM Sverige därför samla KFUM-rörelsen i ett nationellt 72-mannalag för att med basket som verktyg synliggöra KFUM i Sverige!
Det var KFUM som för 125 år sedan uppfann och spred sporten basket. Då, precis som nu, fyllde sporten ett aktuellt behov hos unga människor. I KFUM är det fortfarande ledstjärnan i all vår verksamhet – att möta ungas aktuella behov och skapa mötesplatser där unga kan utvecklas till sin fulla potential.

Därför är du, oavsett tidigare basketerfarenhet eller om du spelat i 50 år, inbjuden att vara med i KFUM Sveriges World Challenge lag för att slå (något typ av) rekord i 3 mot 3 matcher! Vi kommer att spela 3 mot 3 matcher under 6 timmar (eller så länge vi orkar!) den 3 juni. Målet är att hela KFUM i Sverige och den bredd av verksamheter, människor och bakgrunder vi har i KFUM ska synas i vårt lag, så kom och var med!

Matchen kommer spelas den 3 juni i Folkparken i Norrköping hos KFUM Norrköping med uppkast kl 10.00 och fortsätter så länge vi har spelare! Vi satsar på att livestreama!

Som ett led i att säkerställa att hela KFUM rörelsen finns representerad önskar vi att alla intresserade gör en intresseanmälan!Anmäl ditt intresse att vara med i laget så får du mer information:
https://podio.com/webforms/18234526/1225555

Vill din förening göra något helt annat för att uppmärksamma World Challenge? Använd denna verktygslåda nedan och samla allt under#ymcachallenge och #kfumworldchallenge och tagga @kfum i sociala media.

Har du frågor, tveka inte att höra av dig till Caroline på KFUM Sverige, caroline.daly@kfum.se.