KFUM ger alla unga möjlighet att åka på läger

I KFUM Umeå vill vi ge alla möjlighet att delta på läger. Detta möjliggör vi på två sätt. På Nydala använder vi oss av en prismodell där du som vårdnadshavare betalar efter förmåga. På både Nydala och Norrbyskär finns dessutom vårt system med friplatser där du som vårdnadshavare kan ansöka om att få hela lägeravgiften finansierad.

Vi på KFUM Umeå kämpar ständigt för att göra vår verksamhet så kostnadseffektiv som möjligt för att möjliggöra för fler att delta i vår verksamhet. KFUM Umeå tjänar aldrig några pengar på vår lägerverksamhet.

På Nydala använder vi oss av en prismodell där du som vårdnadshavare har möjlighet att betala efter förmåga.

Den reella kostnaden för varje lägerdeltagare är cirka 2000 kr per vecka men tack vare bidrag från fonder och stiftelser kan vi hålla nere deltagaravgifterna något. Finns det dessutom föräldrar/vårdnadshavare som har möjlighet att betala lite mer så möjliggör vi att andra som inte har möjlighet kan betala lite mindre. På så vis får så många barn som möjligt chans att gå på läger och det tycker vi är viktigt!

När du bokar en lägerplats på Nydala är därför grundavgiften 1250kr. Har du möjlighet att betala lite mer så kan du betala 1850kr. Har du inte möjlighet att betala 1250kr kan du betala 850kr eller 350kr. Vi hoppas att ni håller med om att det är en fantastik betalningsmodell och att vi tillsammans kan vara stolta över att vi alla är med och bidrar utifrån vår egen förmåga.

Har du frågor om vår prismodell är du varmt välkommen att höra av dig till oss på sommar@kfum.nu.

KFUM gör skillnad varje dag. Vilken skillnad vill du se? Kom och påverka KFUMs framtid på Riksombudsmötet i Norrköping 20-22 oktober 2017.