KFUM Brevik söker Projektledare

Projektanställning på heltid med goda chanser till förlängning. Tillträde så snart som möjligt, ansökningar hanteras löpande.

KFUM Brevik är en del i världens största ungdomsorganisation YMCA. Vi är en idéburen ideell organisation som erbjuder mötesplatser där unga kan utvecklas till sin fulla potential. Vi utgår från en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. KFUM Brevik gör detta genom läger och lägerskolor på sin lägergård vid Stegeborg och genom socialt arbete såsom ett boende för ensamkommande och andra tillfälliga projekt. Organisationen har närmare 15 årsanställda, ca 15 säsongsanställda och ca 80 volontärer engagerade varje år. Ungefär 300 barn och ungdomar deltar i våra sommarläger varje år.

Vi söker en koordinator för vår ideella verksamhet som också ska fungera som projektledare för vårt arvsfondsprojekt Världens läger. Under de närmsta tre åren ska vi driva Världens läger. Projektet innebär att driva läger för nyanlända barn och ungdomar på helgerna året runt samt dagläger på sommaren. I projektet ska vi också leda grupper av nyanlända barn och ungdomar i den pedagogiska metoden Barn i väntan / Barn i start, som syftar till att skapa självförtroende och att bearbeta sin flykt. Koordinatorn kommer att fungera som projektledare för detta projekt. Arbetet med vår redan befintliga sommarverksamhet kommer att handla om att förbereda sommaren genom att bistå ansvariga för sommarlägren med hjälp inom områden som planering, marknadsföring, förbereda utbildning av volontärer och kontakt med samarbetspartner.

I båda uppgifterna ansvarar koordinatorn för ekonomisk planering och uppföljning samt administration kopplad till uppgifterna. Samarbete sker med kollegor som har arbetsuppgifter som bokning, ekonomi, grafisk design, kök och friluftsaktiviteter. Du är inte ensam!

Tjänsten är förlagd till KFUM Breviks lägergård vid Stegeborg.

Vi söker dig som:
• Sympatiserar med KFUM:s verksamhetsidé och värdegrund, se https://kfum.se/om-oss/var-ide/
• Vill skapa engagemang och ta vara på drivkraften hos unga människor
• Har högskoleutbildning som kan anses vara relevant för uppgiften eller som kan påvisa erfarenhet som kan ersätta detta
• Kan skapa och upprätthålla god arbetsstruktur och är administrativt skicklig
• Är duktig på att samordna och kommunicera
• Inte är rädd för att kommunicera på engelska.
• Kan skapa goda relationer med volontärer, kunder och samarbetspartners
• Är flexibel gällande arbetstid och kan jobba helger och kvällar i de perioder då verksamheten kräver det.
• Har körkort och tillgång till bil.

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av/har jobbat i en ideell/idéburen förening eller organisation
• Har förståelse för vad det innebär att vara ledare inom en ideell verksamhet.
• Har erfarenhet av projektmetodik
• Har erfarenhet av rekrytering och personalledning
• Har erfarenhet av att planera och hålla i utbildningar i grundläggande ledarskap
• Har erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn/ungdomar
• Har erfarenhet av ekonomiarbete, både budget, ekonomistyrning och långsiktig finansiering

Skicka din ansökan och ev frågor till lisa@kfumbrevik.se.