Hälsoperspektivkurs – Psykisk ohälsa bland unga

Möter du unga i din roll som anställd eller ideellt aktiv i en KFUM-förening? I så fall är det här en kurs för dig! Andelen unga som uppger att de lider av psykisk ohälsa har ökat kraftigt under de senaste åren. KFUM skall vara en plats som är tillgänglig för alla och det ställer stora krav på oss som finns i verksamheten. För att göra det lite lättare är det viktigt att vi pratar om det och lär oss mer om hur vi ska möta unga som inte mår bra.

Helgen kommer att innehålla föreläsningar av spännande gäster, workshops och samtal därför är det viktigt att du kommer och bidrar med dina erfarenheter så vi kan utvecklas tillsammans.

  • 18-19 mars mellan kl 11.00-16.30 på lördagen samt mellan 9.30-15.00 på söndagen
  • KFUM Sverige på Rosengatan 1, Stockholm
  • Kursen är kostnadsfri och det kommer att serveras lunch och fika.

Anmäl dig senast 14 mars på: https://podio.com/webforms/17871018/1200653 Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Tveka inte att höra av dig till martin.hedberg@kfum.se  / 08-677 30 30 om du har några frågor!

Helgens superstjärnor
Emma och Siri aka prisbelönta Pillerpodden. De har genom sina hundratals podcastavsnitt och föreläsningar, där de blandar humor med allvar, brutit ned fördomar och tabun kring psykisk ohälsa. Dom kommer också hjälpa oss att förstå aktuell forskning på ett sätt som går att använda och ge praktiska råd om hur en kan ta sig an svåra samtal.

Cat Dyson från YMCA England och Wales. Cat kommer och berättar om projektet YMCA Right Here och kampanjen #IAMWHOLE där man låtit unga driva och utveckla arbetet kring psykisk ohälsa.

Men det är som sagt du som kommer och deltar som är den viktigaste ingrediensen. Tillsammans kommer vi att prata om hur vi kan jobba med det här i vardagen när vi möter unga, blicka framåt kring hur vi ska jobba vidare med det gemensamt inom KFUM Sverige och vad det finns för möjligheter inom den internationella KFUM rörelsen.