Vill du bidra? – Bli del av European Solidarity Corps

The European Solidarity Corps är ett initiativ från EU som skapar möjlighet för unga människor att volontärarbeta eller arbeta i projekt som kommer människor runt om i Europa eller i det egna landet till gagn. Så om du är redo för en utmaning, vill ägna dig åt att hjälpa och stötta andra, är European Solidarity Corps något för dig att ansöka till.

Efter att du ansökt kan du bli utvald och inbjuden till en rad olika projekt som exempelvis att arbeta för att förebygga naturkatastrofer eller återuppbyggnad efter en katastrof, understödja och bistå på center för asylsökande eller arbeta med andra sociala frågor i samhällen i Europa. Uppdragen kan vara mellan 2-12 månader och är vanligtvis utplacerade inom EU:s medlemsstater.

Du kan registrera dig från det att du är 17 år, men för att vara med och arbeta/volontärarbete i ett projekt måste du vara mellan 18-30 år. För att vara med behöver du vara överens och arbeta för att upprätthålla European Solidarity Corps Mission and Principles.

Så vill du bidra till en bättre värld? Vill du få erfarenhet av att arbeta inom civilsamhället i Europa? Sök då till European Solidarity Corps

Här kan du läsa mer och anmäla dig: https://europa.eu/youth/solidarity_en

Du kan också läsa en FAQ för att få en bättre förståelse av initiativet: https://europa.eu/youth/solidarity/faq_en