Sök till Peace Work institute i YMCA Europa

Roots for Reconciliation är ett initiativ från YMCA Europe för att stärka ungas aktivism för fredliga omvandlingar av konflikter i Europa. Projektet etablerades 2007 med målet att stärka och utvidga YMCA rörelsen och arbeta för ett ekumeniskt nätverk som arbetar för fred och rättvisa.

Projektet är baserat på och arbetar med olika kampanjer och som med olika aktiviteter som enar unga människor med olika bakgrund och kultur med ett ökat värde för YMCAs utveckling som rörelse i Europa.

Peace Work Institute (PWI) är en viktig komponent i YMCA Europe Roots for Reconciliation programmet och har som mål att stärka unga ledare att agera för förändring i sina egna lokala föreningar och samhällen. Det är ett två-årigt engagemang med minimum av 4 veckor av träffar på nedan nämnda platser och med hemuppgifter däremellan.

Schemat ser ut som följer:

PWI Training Session One: April 3 – 9, 2017 (Tbilisi, Georgia)
PWI Training Session Two: November 12 – 18, 2017 (Berlin, Germany)
Roots for Reconciliation Follow-up Projects by PWI Graduates: through 2018 (location tbd)
PWI Alumni Reunion: Fall 2018 or Spring 2019 (location tbd)
Du kan söka att vara del av Peace work institute fram till 15 januari 2017. Beslut kring antagning fattas i februari. Du ansöker direkt till Peace work institue team via länk nedan.

Kostnad att delta i programmet är 1 500 euro totalt. Resten av kostnaderna kommer YMCA Europa att stå för.

Läs mer om Roots for Reconciliation; http://rfr.ymcaeurope.com/
och Peace Work Institute (PWI) : http://www.ymcaeurope.com/peace-work-institute-call-for-participants