Var med och påverka FN genom KFUM!

Under 2017 finns det tre möjligheter att som KFUMare vara med och delta vid World YMCAs events på FN nivå! Är du speciellt intresserad av hälsa, ungas sysselsättning, ungas engagemang i civilsamhället och klimat och miljöfrågor så se hit!

World YMCA har en speciell position att interagera med FN systemet vilket ger hela KFUM-rörelsen en chans att delta och bidra på FN möten av olika slag. Under 2017 finns det tre sådana tillfällen, som kan kopplas till de strategiska områden som World YMCA arbetar för; sysselsättning, hälsa, ungas engagemang i civilsamhället och miljö. Därför bjuder World YMCA in sina medlemsorganisationer att delta vid;

ECOSOC Youth Forum 30-31 januari 2017 i New York USA
Flera events kommer att arrangeras på temat ”The role of youth in poverty eradication and promoting prosperity in a changing world”. Speciellt fokus kommer också att läggas på genomförandet av hållbarhetsmålen (Sustainable Development Goals). Ingen agenda är klar ännu, men förväntade teman att hanteras är hälsa, sysselsättning och engagemang i civilsamhället.
Här har World YMCA 10 platser i sin delegation och medlemmar i KFUM Sveriges medlemsföreningar kan ansöka om att vara med i denna delegation. Är du intresserad av att delta skickar du en kort presentation av dig själv samt en motivering till varför du vill delta och skickar till Caroline på KFUM Sverige, 08-6773011 eller caroline.daly@kfum.se senast 28 november. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till Caroline.
Vill du veta mer om själva mötet? Kolla här: https://www.un.org/ecosoc/en/events/2016/youth-taking-action-implement-2030-agenda-ecosoc-youth-forum

UNFFCCC Klimat konferens 8-18 maj 2017 i Bonn Tyskland
En årlig konfrerens om på internationella klimatförhandlingar för att följa upp Parisavtalet vars mål är att sänka koldioxidutslöppen och stärka möjligehetrna för en omvandling till en grönare ekonomi.
Också här har World YMCA 10 platser i sin delegation och medlemmar i KFUM Sveriges medlemsföreningar kan ansöka om att vara med i denna delegation. Är du intresserad av att delta skickar du en kort presentation av dig själv samt en motivering till varför du vill delta och skickar till Caroline på KFUM Sverige, 08-6773011 eller caroline.daly@kfum.se senast 28 november. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till Caroline.

World Health Conference – fortfarande ej klart datum och plats.
Måste vi återkomma med information om då World YMCA inte kommit med information ännu.