Anders Petersson KFUM JKS nominerad till Årets Eldsjäl

Få Bredängsbor är lika välkända som Anders Petersson. Ända sedan mitten av 1970-talet har han varit en lokal kraft. Det var då han blev ordförande för basketföreningen KFUM JKS. Det var han ända tills i våras, och han är fortfarande tränare.

– Jag började engagera mig genom mina barn. Sedan växte det. Jag är en sådan människa, en ”doer”. Och jag vill vara med och bidra till ett bättre samhälle, säger han.

Under hans år har KFUM JKS växt, och erbjuder nu även fäktning, fresbee, karate och parkour. Dessutom jobbar föreningen aktivt med demokratifrågor. Det har Anders Petersson arbetat med även i andra sammanhang. När det framkom hur få som röstade i Bredäng startade han till projektet ”127:s röster räknas”.

Nu är 70-årige Anders Petersson finalist i den landsomfattande utnämningen till Årets eldsjäl i kategorin kamratskap, utlyst av den ideella organisationen Folkspel.

Rösta på Anders här!