Praktik inom kommunikation, opinionsbildning och påverkan

Under hösten vill vi bygga upp och utveckla vårt kommunikationsarbete med fokus på opinionsbildning och påverkan genom content marketing. Vårt mål är att vara en viktig och självklar aktör inom den svenska ungdomspolitiken.

Vi vill att du som praktikant är med och bygger upp ett arbete som är både långsiktigt och hållbart.

Det här är vi
KFUM erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur. Därför finns alla tänkbara olika aktiviteter inom KFUM.
Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all vår verksamhet. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor.
KFUM har 55 000 medlemmar i 250 föreningar över hela landet och är en partipolitisk obunden organisation. KFUM Sveriges nationella kansli finns på Rosengatan 1 i Stockholm.

Vi erbjuder
Som praktikant hos oss blir du en del av arbetet med att stärka barn och unga. Du får nära handledning av erfaren kommunikatör och samtidigt utrymme att arbeta med och driva egna projekt som utvecklar både dig och KFUM-rörelsen i Sverige. Vi tycker det är viktigt att du växer och du kommer att få värdefulla erfarenheter av att arbeta inom det svenska civilsamhället och internationellt inom världens största ungdomsrörelse YMCA och världens största kvinnorörelse YWCA.

Praktik på heltid
Praktiken är på heltid under hösten 2016. Tillsammans med dig anpassar vi praktiken efter dina önskemål och efter KFUM Sveriges behov. Arbetet sker i nära samverkan med KFUM Sveriges Generalsekreterare och Kommunikationsansvarig.

Praktiken är förlagd på KFUM Sveriges kansli på Rosengatan 1 i Stockholm med möjlighet att arbeta delvis på distans. I huset finns både café och gym.

Praktiken är oavlönad, och det är därför en förutsättning att du har egen försörjning under praktiktiden, eventuellt inom ramen för en utbildning.

Exempel på arbetsuppgifter
Planera och genomföra påverkanskampanjer.
Skriva debattartiklar och pressmeddelanden.
Skapa interaktion i sociala medier.

Vi vill att du
Brinner för att göra skillnad för ungas demokratiska inflytande. Har lätt för att gå från idé till handling och är en produktiv och vass skribent. Har en eftergymnasial utbildning inom ex journalism, PR eller media- och kommunikationsvetenskap.

Det är positivt om du
Har erfarenhet från en ideell organisation.
Är politiskt intresserad.

Ansökan
Du ansöker genom att skicka ditt CV och ditt personliga brev till info@kfum.se senast 31 augusti.

Frågor?
Alexander Clemenson
tf Generalsekreterare KFUM Sverige
08-677 30 01
alexander.clemenson@kfum.se