Prova på Trygga Möten hos KFUM Jönköping!

Trygga Möten handlar om att förebygga och agera mot kränkningar och övergrepp. Under de senaste tre åren har Scouterna och KFUM Sverige samarbetat i projektet Trygga Möten Överallt i syfte att göra barn och unga mer medvetna om sina rättigheter och att vara en schysst kompis.

Du som möter barn och unga i ditt ideella uppdrag eller yrke, ges under den här kvällen möjligheten att ta del av Trygga Mötens konkreta metoder, bland annat:

– Aktivitetspaket för olika åldrar med övningar om bland annat barnkonventionen och att vara en schysst kompis.
– Filmer med diskussionsmaterial om hur man kan förebygga mobbning tillsammans genom att våga agera.
– Spel om barnkonventionen och barns rättigheter.
– Tryggare tillsammans – en guide för att i grupp prata om hur verksamheten kan göras tryggare.

DROP IN!
Kvällen börjar kl 17.00 och pågår till 20.00. Vi bjuder på enklare fika med macka och kaffe/te. Kom när det passar dig och stanna så länge du vill. Klockan 18-18.30 hålls en presentation där du får testa på en övning som du kan göra med barn och unga. Under hela kvällen finns möjlighet att ställa frågor till personer som är aktiva inom Trygga Möten som kan guida dig i hur just du kan arbeta med Trygga Möten i din verksamhet. Olika slags fysiska material som tagits fram, foldrar, aktivitetspaket med mera får du ta med hem kostnadsfritt.

Det är gratis att delta. Föranmäl dig gärna via denna länk senast den 10 april så är det lättare för oss att förbereda fika och dylikt.

Frågor om kvällen ställs till infotm@scouterna.se.

Mer information hittar du på: https://kfum.se/evenemang/prova-pa-trygga-moten-i-jonkoping/