Fira World YWCA Day 24 april!

Den 24 april är det World YWCA Day, en dag värd att uppmärksammas som del av världens största kvinnorättsrörelse!

I Stockholm arrangerar den nystartade föreningen Y Feminist Action ett firande tillsammans med Södra KFUK-KFUM i deras lokaler där både tårtkalas, loppis, historisk tillbakablick över KFUK/YWCA:s arbete och KFUK-tipsrunda står på agendan! För er som bor i Stockholm, boka in den 24 april kl 11-14, Färgargårdstorget 1.

Vi skulle gärna se att KFUM-föreningar i fler städer uppmärksammade dagen så för att hjälpas åt att sprida YWCA och dess arbete. Hur ni gör är upp till er men vi vill uppmana till ett lustfyllt firande och det kan till exempel handla om att visa vad KFUK/YWCA gjort historiskt i Sverige och världen, vad som görs idag i olika länder, upplysa om arbetet med flickors/kvinnors rättigheter med mera.

Om ni gör något vill vi gärna veta det så vi kan uppmärksamma och stötta det. Hör i sådana fall av er till yfeministaction@gmail.com.