Familjerna betalar efter förmåga på KFUM Umeås sommarläger

KFUM Umeå tar inför sommaren 2015 ett viktigt steg för alla barn i Umeå. På föreningens sommarläger vid Nydalasjön använder vi oss från nästa år av en prismodell där familjerna betalar efter förmåga. Detta innebär att de som har möjlighet får chansen att betala lite mer för att på så sätt bidra till att den som inte har samma möjlighet kan betala lite mindre.

KFUM bedriver en bred verksamhet för unga människor i Umeå. Bland annat välkomnas varje år cirka 1000 barn och unga på sommarläger vid Nydalasjön och på Norrbyskär. På cirka 40 olika läger vid Nydalasjön finns ett rikt utbud av aktiviteter. Vår buss hämtar upp barn i Umeås alla områden. Oavsett bakgrund så får barnen möjlighet att umgås, prova på kul och utmanande aktiviteter samt lära sig nya saker. Våra ideella ledare skapar tillsammans med barnen fantastiska upplevelser och minnen för livet.

2015 SKA ALLA HA MÖJLIGHET ATT ÅKA PÅ LÄGER!

Vi vill ge alla möjlighet att delta på våra sommarläger. Detta möjliggör vi på två sätt. På Nydala använder vi från 2015 en prismodell där familjen betalar efter förmåga, från 350-1750kr. När man bokar på vår hemsida avgör man själv vad man betalar. På både Nydala och Norrbyskär behåller vi dessutom vårt system med friplatser där familjen kan ansöka om att få hela lägeravgiften finansierad.

-Vi vill att alla barn ska få möjlighet att delta i aktiviteter som ger dem nya kompisar och en möjlighet att växa och mogna. Att vara på läger innebär upplevelser och minnen för livet. Vi vill inte att ekonomi ska vara ett hinder för att delta. Därför gör vi denna satsning och räknar med att Umeåbor som har möjlighet är villiga att betala lite mer för att fler barn ska kunna vara med på läger. Så tror vi att vi bygger en bra framtid, säger föreningsdirektör Gudrun Boström.

Kontaktpersoner:
Gudrun Boström, föreningsdirektör, 070 – 277 44 38
Ola Bengtsson, chef för ideellt arbete, 070 – 769 15 04

Hemsida: www.kfum.nu