Christer Sjögren förstärker KFUM Central Basket

KFUM Central Basket har glädjen att presentera Christer Sjögren som ny sportchef för junior- och seniorsidan. Christer har de senaste 17 åren framgångsrikt verkat som elitchef hos Solna Vikings men går nu över till KFUM Central Basket.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en viktig del av en av de absolut mest spännande, intressanta och långsiktiga satsningarna i dagens Basketsverige och jag ser fram emot att på flera plan få utmana de etablerade klubbarna i Stockholmsområdet, säger Christer Sjögren om sin nya roll.

KFUM Central Basket har fått en generös donation av en av klubbens legender, Richard Gardell, som tillsammans med klubbens egen tillväxt bidrar till att det är ekonomiskt möjligt att ta detta viktiga steg mot fortsatt utveckling. Nu återstår bara att tillsammans med de styrande i Stockholm Stad sätta spaden i marken för vårt planerade hallbygge vid Roslagstull, enabsolut förutsättning för att vi ska kunna fortsätta verka och utvecklas som förening i Stockholms innerstad.

– Som tillträdande sportchef för junior- och seniorsidan i KFUM Central Basket ser jag en fantastisk potential i klubbens långsiktiga och seriösa satsning på ungdom, bredd och elit och tillsammans med förhoppningen om uppförandet av en ny arena där verksamheten kan fortsätta växa är den långsiktiga potentialen enorm för klubben, säger Christer Sjögren.

– Christers jobb blir att organisera och strukturera elitverksamheten genom att först kortsiktigt etablera KFUM Centrals bägge representationslag i Basketettan och långsiktigt genom att göra elitverksamheten både organisatoriskt och ekonomiskt redo för ett framtida deltagande i basketligan herr och dam, säger Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket.

Vid frågor kontakta
Svante Bengtsson, ordförande KFUM Central Basket
0708-339175; svante.bengtsson@2bka.se