Elisabeth Palmer blev 101 år

KFUM Sverige minns Elisabeth Palmer som har gått bort. Elisabeth Palmer var en fantastisk KFUK-ledare som betytt mycket för utvecklingen av YWCA i världen. I ett upprop i samband med hennes 100-årsdag beskrevs hon som följer: ”The heritage of her vision and actions which saw the World YWCA become one of the most respected women’s organisations and highly influential in setting global standards on the status of women, remain an example for generations of women and girls to come.”

Elisabeth Palmer är en av tre kvinnor som finns med på FNs lista över de 100 personer som bidragit till att bygga Förenta Nationerna. Elisabeth Palmer blev 101 år, född 17 april 1913 och död 5 oktober 2014. Läs mer om Elisabeth Palmer här:

http://www.worldywca.org/Events/World-YWCA-Day/Elizabeth-Palmer-A-true-YWCA-Visionary