KFUM JKS-projekt får Anna Lindh-stipendium

KFUM JKS projekt ”127:s röster räknas” tilldelas i år ett av två stipendier från Anna Lindhs Minnesfond. Stipendierna delas ut i samband med Anna Lindh-priset och lanseringen av Anna Lindh-akademin på Malmö Högskola på Anna Lindhs minnesdag idag 11 september.

Anna Lindh-priset delas årligen ut till en person, organisation eller projekt som verkar internationellt. Temat för årets pris och stipendier är demokrati och civilkurage, och Anna Lindh-priset går i år till den tunisiska människorättskämpen Bochra Belhaj Hmida. Stipendier delas ut till aktörer med pågående projekt i Sverige, och går i år förutom till 127:s röster räknas även till TRIS, Tjejers rätt i samhället, som arbetar mot hedersrelaterat förtryck och våld.

Priset och stipendierna ”syftar till att uppmuntra i första hand kvinnor och ungdomar som i Anna Lindhs anda har modet att bekämpa likgiltighet, fördomar, förtryck och orättvisor så att människor kan leva ett gott liv i en miljö där de mänskliga rättigheterna efterlevs” (från Anna Lindhs minnesfonds webbplats).

KFUM JKS Stockholm och projektledningen riktar ett stort tack till Anna Lindhs Minnesfond för utmärkelsen, och till valambassadörerna och alla andra som hjälpt och hjälper till under året!

http://annalindhsminnesfond.se/press/pressklipp