Vi var med när KFUM gick i Pride-paraden!

En dag fylld med glädje och stolthet, även om vi inte var många så gick vi med stolta steg genom Pride-paraden för första gången som KFUM. Vi har alla våra egna historier men denna dag var vi enade och stolta att få representera KFUM i paraden. Årets tema på Stockholm Pride var vardag, vilket är det bästa temat för oss. För vi är en del av mångas vardag och hos oss får alla vara med!
Dagen började med att vi samlades på Hornsgatan tillsammans med Regnbågsscouterna och Trygga möten – våra gåkompisar under paraden. Vi fixade till plakat och målade oss i regnbågens alla färger och väntade in att det blev vår tur. Med stolta steg började vi gå längst paradvägen. Känslan när lastbilen framför oss mot slutet av paraden börjar spela YMCA och alla vi i paraden och publiken börjar dansa med är helt obeskrivlig. En magisk känsla! När vi kommit fram till paradens slut var vi alla trötta i fötterna, varma men framför allt glada att vi varit med och skrivit historia för KFUM. Vi var med när KFUM gick i Pride-paraden för första gången. Prideparaden 2014! Vi fick flera gånger jubel av publik som ropade KFUM och flera kom fram och tog kort på våra plakat. Nästa år ska vi vara fler och synas ännu mer!

Annika Strömstedt, en stolt ledare för KFUM!