Är du intresserad av att delta vid FNs Klimatkonferens?

KFUM Sveriges miljöförening, Y Climate Action (YCA) kommer skicka tre ungdomsdelegater till FNs klimatkonferens COP20 i Peru, 1-12 december 2014, och ansökan om att bli del av delegationen är nu öppen för samtliga svenska ungdomar. Vi söker dig som har ett miljöintresse och en vilja till engagemang och att göra skillnad.

YCA har deltagit vid FNs årliga klimatkonferenser sedan 2009. Vi har samtliga år kunnat söka pengar för att täcka kostnader för resa och boende. Årets konferens kommer ta plats i Perus huvudstad Lima, och är ett viktigt steg på vägen mot det bindande klimatavtal som förväntas skrivas under i Paris 2015. Som medlem i YCA kommer du lära dig om de processer som ligger till grund för de internationella klimatförhandlingarna inom FN. Du kommer planera vårt arbete inför och under konferensen, vilket sker i samarbete med flertalet utändska KFUM-föreningar och KFUMs världsorganisation
World YMCA.

Även om du inte har möjlighet att åka till Lima finns det genom YCA möjlighet att vara rikt involverad i arbetet kring konferensen och klimatförändringar. Vår förening deltar även vid flertalet andra möten och event under året, bedriver i nuläget ett projekt för att miljöcertifiera svenska KFUM-föreningar samt ser över KFUMs miljöpolicy och klimatstrategi.

För att intresseanmälan inför COP20, vänligen fyll i detta formulär. Har du frågor, vill veta mer eller gå med i Y Climate Action, maila oss på yca@kfum.se eller kika in på vår hemsida yca.kfum.se. Årlig medlemsavgift är 20 kronor. Formuläret hittar du även på http://goo.gl/W5plSS. Sista anmälningsdatum är den 7 september.