KFUM medarrangerade Lunds första Prideparad

”Inga rasister på våra gator – fyll dem istället med bögar och flator!”. Ropen skallade genom Lund när stadens första prideparad någonsin vandrade längs gatorna i lördags. Över 500 personer deltog i paraden, som avslutade heldagsmanifestationen Stolt i Lund. Totalt beräknas över 2000 personer ha besökt manifestationen någon gång under dagen. Talare från hela civilsamhället deltog, bland andra Martin Björgell och Nicklas Centring från Scouterna, representanter från de flesta större politiska partierna och Svenska Kyrkan i Lund. En av initiativtagarna till manifestationen var Albin Junhede från KFUK-KFUMs scoutförbund, och både KFUM Sverige och scoutförbundet valde att ställa sig bakom arrangemanget som medarrangörer. Stort tack till Albin och övriga arrangörer för ett stort och viktigt engagemang!
https://www.facebook.com/stoltilund