Fler unga tjejer söks till it-läger i sommar

”I sommar kommer unga mellan 10 till 13 år att kunna gå på it-läger. En lägervecka är redan fullbokad, och nu söker arrangörerna fler tjejer till ett renodlat tjejläger. I sommar kommer ungdomar mellan 10 till 13 år att kunna vara med på Sommarhack, ett it-läger på KFUM:s lägergård i Umeå. Bakom inbjudan står flera it-företag från Umeå tillsammans med universitetet och kommunens näringslivsservice. Den ena av två veckor är redan fullbelagd, och nu vill arrangörerna att fler tjejer ska anmäla sig till den andra veckan, som är ett renodlat tjejläger. – Vi vill gärna få in fler tjejer och det är inget krav på att vara duktiga på att programmera, det räcker med att vara nyfiken på it, säger Inga Bragde Forsgren, projektledare från Sogeti som hoppas att fler tjejer ska anmäla sig till tjejlägret som börjar 23 juni.”
http://www.infotechumea.se/fler-unga-tjejer-soks-till-it-lager-i-sommar