Abdulahi Hussein besöker Ljungskile folkhögskola

På måndag 7 april får Ljungskile folkhögskola fint besök: Abdulahi Hussein kommer för att ta emot skolans civilkuragepris, Antigonepriset. Abdulahi Hussein arbetade för provinsregeringen i Ogaden, Etiopien, men hoppade av och tog med sig mängder av filmmaterial som visade på de övergrepp som förekommer i området. Det har bland annat resulterat i filmen Diktaturens fångar. Det var också hans filmmaterial som visade vad som hände när Johan Persson och Martin Schibbye greps i Ogaden i juli 2011. Prisceremonin sker i skolans aula, Grundtvigsalen, kl 10.30–12.30. Vi kommer under dessa två timmar också visa filmen Diktaturens fångar, med start ca kl 10.45. Filmen är 58 minuter lång. Själva prisutdelningen sker i slutet av ceremonin. Under filmvisningen kommer Abdulahi att vara tillgänglig för intervjuer.