Karin Olsson ny generalsekreterare för KFUM

Efter en rolig och spännande rekryteringsprocess är det nu klart att Karin Olsson blir ny generalsekreterare för KFUM där hon kommer att efterträda Patrik Schröder.  Karin kommer senast från Anna Lindhs Minnesfond, där hon varit verksamhetsledare de senaste tre åren. Hon har tidigare arbetat med organisationsstöd på Volontärbyrån och har ideell erfarenhet från en rad olika organisationer. Hennes utbildningsbakgrund är en magisterexamen i mänskliga rättigheter från Malmö Högskola.

– Jag är mycket hedrad över förtroendet att leda rikskansliet för en så stor och spännande organisation som KFUM Sverige. Vi har ett viktigt uppdrag att skapa mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. KFUM-rörelsen står inför en mycket spännande utmaning att forma en ny organisation, för att bli en tydligare rörelse för den enskilde medlemmen och för det samhälle vi verkar i. Det är en process som jag är mycket stolt över att få vara med och driva, säger Karin Olsson, ny generalsekreterare KFUM Sverige.

– Vi är stolta över att intresset för att arbeta inom KFUM är stort. Karin kommer att få en nyckelposition att forma och etablera en ny nationell organisation i KFUM-rörelsen. Vi hälsar Karin varmt välkommen till oss, säger Anna Magnusson, ordförande KFUM Sverige.

Karin börjar sitt arbete för KFUM den 3:e februari.