KFUM Sverige söker Generalsekreterare

KFUMs idé är att skapa mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi utgår ifrån en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov. Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Det viktiga är egentligen inte vad vi gör, utan varför och hur.

I Sverige omfattar KFUM ca 350 föreningar och 60 000 medlemmar. Den viktigaste delen av vår organisation är våra lokalföreningar och kårer. Som stöd för föreningar och kårerna finns organisationer på regional och nationell nivå. KFUM är en del av två globala ungdomsrörelser, YMCA och YWCA. Tillsammans finns dessa organisationer i 130 länder och når cirka 70 miljoner människor. All KFUM-verksamhet i Sverige samlas under riksorganisationen KFUM Sverige.

Världen omkring oss förändras ständigt och KFUM måste förändras med den för att fortsätta skapa relevanta, meningsfulla mötesplatser för unga. Sedan den första KFUM-föreningen startade i Sverige 1884 har rörelsen förändrats mycket. De senaste åren har det skett ett arbete för att förbereda en omorganisering av den nationella rörelsens uppbyggnad. Syftet med organisationsförändringen är att tydliggöra och effektivisera nationella resurser. Vi vill att KFUM-föreningar ska bli starkare lokalt och att KFUM ska bli en tydligare rörelse både för den enskilde föreningsmedlemmen men även för det samhälle vi verkar i varje dag. Vår nya Generalsekreterare kommer att vara en nyckelperson i etableringen av den nya organisationen och uppbyggnaden av en modern, stark nationell riksorgansiation.

Profil- och kompetenskrav

Vi söker dig som:
• Sympatiserar med KFUM:s verksamhetsidé och värdegrund
• Har dokumenterad erfarenhet från chefs- eller ledarroll
• Har kunskap inom ekonomi och erfarenhet av ekonomiarbete, både budget, ekonomistyrning och långsiktig finansiering
• Har tidigare erfarenheter av strategiskt utvecklingsarbete
• Kan omsätta mål och strategier i konkret ledningsarbete
• Är organiserad och har kunskap om projektmetodik
• Är van att kommunicera med olika typer av aktörer både inom föreningsliv, offentlig sektor samt näringsliv
• Kan uttrycka sig väl på både svenska och engelska, i tal och skrift

Det är meriterande om du:
• Har tidigare erfarenhet av barn- och ungdomars fritidssysselsättning
• Har tidigare erfarenhet av engagemang och uppdrag i det civila samhället
• Har tidigare erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete
• Har kunskap om personalfrågor och arbetsrätt

Villkor och ansökan Tjänsten är en provanställning på heltid i 6 månader, med sikte på tillsvidareanställning. Tillträde efter årsskiftet. Individuell lönesättning. Tjänsten är en chefsanställning, men följer i övrigt arbetsplatsens kollektivavtal. Helgarbete samt resor i Sverige och utomlands ingår. KFUM Sverige vill uppmuntra unga sökanden samtidigt som vi eftersträvar en mångfald av perspektiv, förmågor och erfarenheter och ser därför gärna en bredd hos sökande.

Sista ansökningsdag söndag 20 oktober.

Är du intresserad av tjänsten? Ansök här https://podio.com/webforms/5169871/405054 Intervjuer kommer att ske löpande under hösten. För frågor eller mer information kontakta KFUM Sveriges ordförande Anna Magnusson på anna.magnusson@kfum.se eller 0706-15 02 26.