Patrik Schröder slutar som generalsekreterare för KFUM Sverige

Efter två år som internationell sekreterare och fem år som generalsekreterare avslutar nu Patrik Schröder sitt arbete inom KFUM. Patrik går till Rädda Barnen där han blir strategisk rådgivare till generalsekreteraren. KFUM börjar då processen med att rekrytera en ny generalsekreterare. Mer information kommer direkt efter semestrarna.

– Under mina år har jag haft förmånen att få arbeta med fantastiska människor i Sverige och världen, i styrelser och anställda, inom KFUM och i andra organisationer som vi samarbetar med. En del av KFUM-rörelsens kärna handlar om tilltron till människans förmåga till förändring. Vi lever den tron varje dag när vi skapar möjligheter för unga att utvecklas.

Läs Patrik Schröders hela blogginlägg om tiden i KFUM:
https://live.kfum.se/nyheter/vi-forandrar-varlden/

– Vi är väldigt tacksamma och stolta över allt arbete Patrik gjort för KFUM-rörelsen. Patrik har lyft vår organisation till att bli en tydligare samhällsaktör och fått oss att samarbeta tydligare inom rörelsen. Patrik har även varit mycket uppskattad kollega i YWCA och YMCA. Vi önskar Patrik stort lycka till i framtiden med sitt nya spännande uppdrag, säger Anna Magnusson, ordförande KFUM Sverige.