Öka ungas delaktighet och inflytande

Söker ni tips på hur ni kan öka ungas inflytande och delaktighet i civilsamhället? Eller vill ni ha metoder för att öka mångfalden i föreningslivet i er stad, kommun eller område? Vill ni ha metoder för att arbeta för att fler unga ska engagera sig i organisationer och föreningar? Då är workshopen #ungagemang – en workshop för ungas inflytande och delaktighet något för er!

KFUM Sverige har nu arbetat fram en workshop som komplement till metodboken: #ungagemang En metodbok om arbetet med Engagemangsguider – för ungas delaktighet och inflytande.
Klicka här för att ladda ned boken!

Detta är en workshop fylld med tips på hur du, din förening, er kommun eller stad kan arbeta för att öka ungas delaktighet och inflytande i och genom föreningslivet! Vi berör också metoder för ökad mångfald inom föreningslivet. Workshopen ger dig tips på hur göra för att stötta icke föreningsaktiva unga att kanalisera sitt engagemang i föreningslivet! Workshopen kommer att ge dig användbara råd och tillvägagångssätt, tid att se vilka behov och möjligheter just din kontext har, samt motivationen och en metod att arbeta med att nå fler unga som idag inte är föreningsaktiva!

Workshopen tar 3 timmar och arrangeras av projektledare Caroline Daly tillsammans med Engagemangsguider involverade i projektet. Caroline har arbetat med projektet sedan 2011 och har skrivit boken #ungagemang En metodbok om arbetet med Engagemangsguider – för ungas delaktighet och inflytande. Är du intresserad av workshopen? Tveka inte att kontakta Caroline Daly, caroline.daly@kfum.se eller 08-677 30 11.

Kort om KFUMs Engagemangsguider

Engagemangsguidesprojektet görs i KFUM JKS i Bredäng, KFUM Skellefteå och KFUM Göteborg. Genom uppsökande arbete och i samverkan med skolor, fritidsgårdar, boenden och föreningslivet arbetar projektet med att arrangera prova-på-aktiviteter och kurser, föreningsmässor och andra spännande arrangemang, allt baserat på ungas egna intressen och viljor.

[gravityform id=”20″ name=”Jag är intresserad av en workshop!” description=”false”]