KFUM publicerar bok för att få unga att påverka

KFUM scout har tagit fram en metodbok om hur unga kan påverka sitt samhälle och sin omgivning genom att starta projekt och organisera sig. Personer som medverkar i boken är unga PR-konsulter, sociala entreprenörer och politiska opinionsbildare. – Man ska göra det man tror på! Då smittar det av sig, säger Leo Razzak, känd från Fryshuset. Han är en av dem som berättar om sitt engagemang på inspirations-sidorna i boken.

Andra som delar med sig av sina bästa tips och idéer är PR-konsulten Lina Thomsgård som grundade Rättviseförmedlingen och Lorentz Tovatt som nyligen blev vald till språkrör för Grön Ungdom.

– Boken är en coach! Den ger dig tipsen, knepen och motivationen att själv börja göra, säger Vanessa Marko som skrivit boken.

Hon är själv retorikkonsult och ung entreprenör, med ett förflutet i KFUM-rörelsen sedan barnsben. Enligt henne är föreningslivet ett bra forum för att prova, misslyckas, och prova igen då det finns tydliga strukturer för engagemang och många duktiga ledare som stöttar en.

”Getting Together – Creating Change” som boken heter har använts som workshop-form under ett år och bidragit till många spännande projektidéer och handlingsplaner bland unga över hela landet.

Denna publikation och workshop-turné går hand i hand med KFUM:s nya satsning på föreläsningar och spridning av den kompetens som finns inom rörelsen. Publikationen lanseras därför digitalt och gratis på kfum.se! Man kommer också kunna få boken i inspirerande workshop-form via https://kfum.se/aktuellt/forelasningar/ eller genom att maila forelasningar@kfum.se.

Inom KFUM rörelsen vill man ta ett aktivt ansvar för kommande generationer. Man vill motivera unga att engagera sig och tänka hållbart kring sin framtid och sitt samhälle. Vill ni ta del av boken och sprida den till unga runt omkring er? Ta kontakt med oss så att ni får det material ni behöver!

Ladda ner boken »