KFUM Umeå söker Föreningsdirektör

KFUM är världens största och äldsta ungdomsrörelse och kallas internationellt för YWCA och YMCA. Tillsammans involverar rörelsen 70 miljoner människor i mer än 130 länder och i Sverige har vi cirka 60 000 medlemmar. KFUM Umeå har ca 1500 medlemmar, 60 årsanställda och 250 ideellt engagerade. Vi är en idéburen, ideell förening som arbetar för att hjälpa unga människor att bygga en framtid. Vi gör det genom ideell verksamhet, socialt arbete och utbildning. Läs mer om föreningen på www.kfum.nu


Har du bestämt dig för vad som är viktigt på riktigt?

Tänk efter. Känn efter, om det fanns någon i din uppväxt, som fått dig att växa, bli större och bli lite mer än vad du var innan. En släkting som tålmodigt lyssnade på dig när fantasierna flödade. En vän som alltid trodde på dig och fick dig att våga. En lärare som utmanade dig, såg din potential och gav dig styrka. Hittar du någon?

Många av oss har dessa människor runt i kring oss, men det är inte en självklarhet.

KFUM erbjuder unga människor en chans till dessa möten. Hos oss får unga möta människor som lyssnar och peppar och ger dem ett sammanhang att växa i. Oavsett om det handlar om ideell verksamhet, socialt arbete, eller utbildning så erbjuder KFUM verksamhet som bygger både självkänsla och självförtroende.

Nu söker vi någon med den rätta känslan

KFUM Umeå är, tillsammans med Fryshuset i Stockholm, en av Nordens största KFUM föreningar. Vi har genom åren växt till en förening med 60 helårsanställda medarbetare organiserade inom olika verksamhetsområden. Din uppgift är att få anställda och ideella ledare att nå sin fulla potential genom att utmanas, ta ansvar och få återkoppling på sina resultat och framsteg. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en tydlig och utvecklande organisation varför målstyrning och struktur är några av dina styrkor. Du får energi av att leda människor och en organisation i tillväxt.

KFUM vill göra skillnad som märks hos individen, i samhället och internationellt. Du är kommunikationskanalen mellan alla dessa och du skapar förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera det KFUM står för i en rad olika forum både muntligt och skriftligt men framförallt, genom att själv vara en god förebild och inspiratör.

Som ytterst ansvarig rapporterar du till styrelsen och har resultat- och personalansvar för medarbetare spridda över olika verksamheter. Vissa av verksamheterna är ideella och drivs av ideella krafter, andra är kommersiella och finansieras genom offentliga upphandlingar, försäljning och bidrag. Mycket av det vi gör drivs i projektform, du har därför förmågan att driva projekt på ett strukturerat sätt. Ditt ansvar är att säkra finansiering och samarbeten så att vår verksamhet kan växa och så att alla dessa ledare och medarbetare kan fortsätta vara en del i att ge unga människor en chans att bygga en framtid.

Som du förstår är vi stolta över det vi gör och söker nu dig som har förståelse för ideell verksamhet. Du står på en stabil plattform av utbildning, är en duktig och tydlig ledare med många års chefserfarenhet inom näringslivet eller annan verksamhet och som levererar goda resultat. Det är du som genom din inspirerande och trygga personlighet ska leda organisationen som gör att vi skapar framtiden just nu.

Rekryteringsprocessen görs i samarbete med rekryteringskonsult Catharina Hörnfeldt på Nyckelkompetens, kontakta henne på 070-244 81 86 om du har frågor.

Ansök via e-mail till hornfeldt@nyckelkompetens.se senast 3 mars 2013.

Unionens representant
Peter Norman
090-18 57 11