Bli en av KFUMs förändringsagenter!

KFUM Sverige söker två förändringsagenter! Dessa personer kommer att få en omfattande utbildning kring KFUM-rörelsen i Sverige och YMCA-rörelsen i världen. De får mentorer och kommer att representera KFUM Sverige på möten i England, Tjeckien och i USA under 2013-14.

Detta innebär uppdraget som förändringsagent

YMCA rörelsen i världen är en enorm gräsrotsorganisation. Vi finns i mer än 100 länder och har ungefär 50 miljoner medlemmar! Vi är stora och det vi gör lokalt betyder mycket för många människor! Nu vill vi bli bättre på att använda oss av detta i vårt kommunikations och påverkansarbete. YMCA rörelsen i världen erbjuder fantastiska aktiviteter av skiftande slag, det gemensamma är att vi arbetar för att stötta och stärka unga människor, Empowering young people! Just nu letar YMCA-rörelsen efter 200 förändringsagenter som ska arbeta med förändring i vår rörelse och i vår omvärld. Två av dessa kommer att vara ifrån Sverige, en av dom kanske är du? Som förändringsagent får du utbildning, mentor och ett omfattande nätverk. Det vi vill ha tillbaks är ditt fortsatta engagemang i vår rörelse, där du arbetar aktivt tillsammans med andra för att skapa en lite bättre värld!

Som förändringsagen ska du bland annat delta i följande arrangemang:

– YMCA Europes utbildning Link it i England 5-12 maj 2013
– YMCA Europes Prag Festival 4-10 augusti 2013
– KFUM Sveriges Riksombudsmöte, ROM i oktober eller November 2013
– World Alliance of YMCAs World Council i Estes Park USA 28 juni-7 juli 2014

För utom detta kommer det att tillkomma flera tillfällen som vi eller ni skapar. Det kommer att bli mycket spännande att göra. Högt tempo, många resor och massor av människor att möta från hela världen. Det kommer att bli roligt och intensivt.

Vem söker vi?

Du har varit engagerad i KFUM i några år och är beredd att satsa på ett fortsatt engagemang i världens största ungdomsorganisation i många år till! Vi söker dig som är mellan 18-30 år och är intresserad av samhällsfrågor, ungdomspolitik, organisationsutveckling och förändring. Du brinner för ungas engagemang och deltagande.

– Du måste kunna delta aktivt i diskussioner på engelska, såväl muntligt som skriftligt.
– Det är bra om du har någon internationell erfarenhet, men det är inget krav.

Ansökningsprocess

Vi söker två personer till uppdraget som förändringsagent. Men det kommer att bli svårt för två personer att förändra världen… Därför behöver vi fler! Vi undersöker just nu vilka möjligheter vi kommer att ha att erbjuda olika utbildningar för dessa. Det är också så att KFUM Sverige ofta får frågan om att delta med representanter i olika sammanhang, skulle du inte bli förändringsagent, så ber vi att få spara din ansökan och se om det kommer andra möjligheter för dig!

Ansökan skrivs i ansökningsformuläret och skickas till info@kfum.se senast torsdag 20 december kl 9.00.

Ladda ner ansökningsformulär!