Engagemang – en demokratifråga!

Projektet Engagemangsguider inom KFUM tar ungt ENGAGEMANG på största allvar! Vi gör vårt yttersta för att just DU som ung ska hitta rätt i föreningslivet! Så, vad brinner du för? Ser du kanske mycket på film? Eller vill du vara del av ett lag? Läser du mycket? Brinner du för mänskliga rättigheter eller kanske en specifik politisk fråga? Pysslar, bakar eller skatear du? Eller du kanske inte riktigt vet vad du är intresserad av och inte har hittat något som du brinner för ännu?

Projektet Engagemangsguider görs inom KFUM Sverige och i lokala KFUM föreningar; KFUM Göteborg, KFUM Skellefteå och JKS i Bredäng. Projektet är en uppsökande verksamhet för att få unga personer som aldrig tidigare varit engagerad i föreningslivet att bli det, baserat på sina egna intressen och det egna engagemanget. Syftet med projektet är just att det är unga personers egna intressen och engagemang som är styrande för de aktiviteter och arrangemang som Engagemangsguiderna på varje ort ordnar för att visa vad som finns i föreningslivet! Detta gör också att samverkan med andra föreningar och organisationer i det civila samhället är en enorm viktigt del av projektet Engagemangsguider.

KFUM:s Engagemangsguiders mål är att engagera unga personer i föreningslivet i varje ort där projektet görs och att ge alla unga personer chans till en meningsfull fritid. KFUM:s Engagemangsguider finns för att guida, vägleda och slussa unga in i föreningslivet så att du som ung hamnar rätt och kan pyssla med något du är intresserad av på fritiden. Det Engagemangsguiderna erbjuder är en möjlighet för unga personer som inte självmant har blivit en del av föreningslivet, att faktiskt hitta sin plats, sitt engagemang och dela detta med andra i föreningslivet. Vi vill ge alla unga möjlighet att få en meningsfull fritid och en plats där du som ung kan växa, oavsett var eller i vilken förening detta sker.