Var med i Världens Barn-kampanjen!

5-14 oktober är KFUM återigen en av de drivande organisationerna i Världens Barn-kampanjen. Detta betyder att vi tar en aktiv roll i insamlingen och vi hoppas att ni alla vill vara med! Detta är en bra möjlighet att skapa internationellt engagemang och en känsla av gemenskap såväl inom den enskilda kåren eller föreningen som inom rörelsen i stort. Det är också ett bra sätt för er att knyta kontakter med andra föreningar och frivilliga på er ort.

KFUMs profilprojekt i år är YMCA Zambias arbete med gatubarn. För långsiktighet och engagemang har vi valt att lyfta samma projekt som under 2011. Projektet bidrar till att gatubarns rättigheter respekteras och uppfylls och innefattar utbildning, hjälpinsatser, hiv/aids-prevention och psykosocial rådgivning.

Lördagarna den 6 och den 13 oktober genomförs riksinsamlingen. Det är särskilt då vi vill skapa ett starkt lokalt engagemang och mobilisera våra medlemmar i föreningar och kårer att gå ut med bössa eller hitta på andra insamlingsaktiviteter. Boka in det i er verksamhetskalender redan nu!

Är ni intresserade av att vara med? Maila marie.sjoberg@kfum.se så hamnar ni på listan över intresserade och får mer information när det börjar närma sig. Utse gärna en kontaktperson hos er. Vårt mål i år är att 50 föreningar och 1000 frivilliga inom KFUM-rörelsen ska vara med! Insamlingen till Världens barn görs såklart tillsammans med många andra organisationer och frivilliga, på alla orter, i hela landet.