Sommargåva 2012

Sommaren närmar sig och för de barn som ska åka på läger väntar dagar fyllda av gemenskap, friluftsliv, äventyr och lek. Tyvärr finns det även barn som har begränsade möjligheter att delta på fritidsaktiviteter och sommarläger. Detta beror bland annat på segregation, kulturella barriärer, geografiskt avstånd eller på fattigdom i familjen. Inom KFUM strävar vi efter att alla barn, överallt, ska ha tillgång till meningsfulla mötesplatser och schyssta fritidsaktiviteter.

SkÖNa Dar skapar glädje och motverkar utanförskap

KFUM Ängsholmens projekt Sköna Dar ger barn och unga med sämre förutsättningar möjligheten att åka på dagläger. Där kan de upptäcka glädjen i att vistas i naturen utanför staden, uppleva roliga aktiviteter och få nya vänner. Sköna Dar har även som målsättning att öka mångfalden inom KFUM Ängsholmens befintliga lägerverksamhet. Du kan vara med och stödja Sköna Dar genom att ge en gåva! Läs mer på om projektet www.skonadar.se

Med ditt stöd kan fler barn få vara med!

Genom internationellt utvecklingssamarbete stödjer KFUM Sverige även ungdomar i andra länder. I Ukraina stödjer vi ett projekt som genom fritidsaktiviteter och lägerverksamhet förebygger kriminalitet, missbruk och utanförskap och ger unga människor en chans att växa till trygga och modiga individer. Om du väljer att ge en sommargåva så stödjer du både Sköna Dars verksamhet och projektet i Ukraina.

Alla gåvor är betydelsefulla. Exempelvis täcker 150 kronor kostnaderna för alla aktiviteter under en dag för ett barn på Sköna Dar.

Vi behöver ditt stöd i arbetet – Bli möjliggörare!

Du kan vara med och stödja vårt arbete i Sverige och i andra delar av världen. Som månadsgivare, eller möjliggörare som vi kallar det, får du regelbunden information om hur pengarna används. Du gör det möjligt för oss att bedriva verksamhet och planera långsiktigt. Det är enkelt att bli månadsgivare, fyll bara i möjliggörarblanketten.

  • Sätt in en gåva på Pg 90 1855-7
  • eller sms:a KFUM till 72970 och ge 50 kronor.
    KFUM 100 till 72970 och ge 100 kronor.