Plantera hopp om en fredligare framtid!

Nu är våren på ingång, scillorna börjar breda ut sig och påsken är snart här. I Palestina har det just planterats flera tusen olivträd, för mat, klimat och fredsbyggande. De har planterats av JAI, som är YMCA och YWCA i Palestinas gemensamma påverkansorganisation, tillsammans med palestinska bönder och frivilliga från hela världen. Olivträden har en viktig plats i den palestinska kulturen. De kan bli upp till 1000 år gamla och ofta har samma familj levt av sina träd i flera generationer.

Sedan år 2000 har nära en halv miljon olivträd blivit förstörda av den israeliska staten och av bosättare. Återplanteringen sker nu på platser där olivträd blivit skövlade eller på mark som riskerar att bli konfiskerad.

Du kan stödja genom att köpa ett träd

KFUM tycker att olivträdskampanjen är fantastisk och stödjer den genom att sälja olivträd i Sverige. Genom att sponsra ett träd bidrar du till att enskilda kan fortsätta bruka sin mark och känner omvärldens stöd. Du bidrar även till en bättre miljö, och kanske viktigast av allt, till att hålla hoppet om en fredlig framtid levande! Köp ett träd till dig själv. Eller ge ett till någon i present, som dopgåva eller till minne av någon som gått bort.

Så här gör du för att sponsra ett träd

Sätt in 250 kronor på KFUM Sveriges PG 90 1855-7. Köper du fem träd eller flera så kostar de 200 kronor styck. Du/mottagaren får ett vackert certifikat där det framgår att du har sponsrat ett olivträd. På den plats i Palestina där olivträdet planteras sätts en plakett upp med namnen på dem som bekostat just de träden på just den plätten. Köper du ett träd till din vän är det alltså hennes namn som står. Skicka OCKSÅ ett mail till marie.sjoberg@kfum.se där det framgår i vilket namn träden ska planteras och vart certifikat och information ska skickas. Det går även bra att ringa på 08-677 30 13.