KFUM Sverige KFUM Sverige

Translate

Nyheter

Följ med på YWCA World Council, 11-16 oktober i Bangkok |

Var fjärde år hålls YWCA’s stämma och i år är det dags igen, denna gång i Bangkok Thailand. 600-800 personer samlas från YWCAs 108 medlemsorganisationer. Schemat för veckan innehåller bland mycket annat; seminarier och work shops, en 20-års plan ska antas med fokus på kvinnors rättigheter och ledarskap, vår gemensamma identitet samt hållbarhet, Mary Robinson-priset kommer att delas ut till för att uppmärksamma unga kvinnors ledarskap för mänskliga rättigheter. Du kan läsa mer om YWCA World Council här:
http://www.worldywcacouncil.org/

Planerar du eller din förening att resa till Bangkok för att delta på stämman? Kontakta generalsekreterare Karin Olsson som ansvarar för att samordna den svenska delegationen. Epost: karin.olsson@kfum.se

Ledarinspirationsdag i KFUM Syd |

Det här är en dag för alla föreningar och ledare att träffas och inspireras. Ni kan få koll på möjligheterna till ledar- utbildningar och få lite bättre koll på organisationen KFUM (YWCA ochYMCA) och alla möjligheter inom KFUM. Var och när: KFUM-huset i Ystad lördag 31 januari kl 11-16

Ur programmet:
Träffa och diskutera KFUM med Karin Olsson som är KFUM Sveriges generalsekreterare.
* KFUM Syd aktivitets släp presenteras.
* KFUM Syds projekt Y’TEAM.
* Bilda fler verksamheter i din förening – starta sektioner – förenkla styrelsearbetet.
* Tips om ekonomiska stöd och bidragsansökningar.
* Få koll på utbildningar i KFUM
* Praktikantprogrammet – praktisera 6 månader som ungdomsledare hos KFUMS partners YWCA eller YMCA
* ”Väx i ditt uppdrag” är ett utbildningskoncept framtaget för dig och din förening. I konceptet finns metoder för att stärka arbetet i idéburna organisationer. Förenkla styrelsearbetet. Presenteras av Sensus.
Anmälan senast den 25 jan till per@ystadkm.se
Alla är välkomna oavsett var i landet ni bor…

Triangelförbundets sista årsmöte 14 mars |

Den 14 mars håller Triangelförbundet sitt sista årsmöte på kansliet på Rosengatan i Stockholm. Årsmötet blir en redovisning av styrelsens arbete under det sista verksamhetsåret, 2014, och likvidatorernas arbete med att föra över verksamheten och tillgångarna till KFUM Sverige. Därutöver är det en möjlighet att umgås, blicka framåt och tillsammans minnas vad förbundet gjort och stått för så att all den vilja och erfarenhet som förbundet bär på kommer till sin rätt i den nya KFUM-organisationen.

Tågresor med SJ är billigast exakt tre månader innan resan – alltså precis just nu. Boka resan tidigt!

Mer information om mötet kommer löpande på:
http://kfum.se/evenemang/triangelforbundets-sista-arsmote/

Välkommen på öppen verksamhetsträff 4-5 mars i Jönköping! |

Välkommen på Öppen verksamhetsträff på Ungdomens Hus i KFUM Jönköping! Om du har fritidsgård eller öppen verksamhet i din förening eller vill starta öppen verksamhet är du välkommen till en mötesplats där vi byter erfarenheter och kunskaper! Allt för att se vad och hur vi kan lära av varandra, peppa, stärka och stötta varandra i vårt arbete med olika former av öppen verksamhet i KFUM-rörelsen i Sverige! I år vill vi ha med så många ur personalen som möjligt, så att alla KFUM:s fritidsledare i Sverige får chans att mötas och byta erfarenheter. Vi kommer att bo gemensamt, lyssna på föreläsningar, diskutera och lära känna.

När?
4 mars 12:00 till 5 mars 16:00

Var?
Ungdomens hus, KFUM Jönköping

Anmälan och mer info:
http://kfum.se/evenemang/oppen_motesplat/

Internationellt utbyte med YMCA Chiangmai i Thailand |

Följ med på en spännande och utvecklande resa till norra Thailand. Resan sker genom vårt nystartade projekt ”Breviks Internationella Utbytesprogram” (BIUP). Tillsammans med vår systergård Vidablick utanför Jönköping skickar vi en ungdomsgrupp till YMCA Chiangmai, långt från sandstränder och upptrampade turistspår. Resan kommer innehålla utbyte med lokala ungdomar, homestay i en thailändsk familj, kulturella upplevelser, social projects och mycket mer. Både Brevik och Vidablick har personal med stor erfarenhet av YMCA Chiangmai vilket bäddar för en innehållsrik och givande resa. Preliminära datum är 15/6-5/7 2015, datumen spikas under november månad.

Du ansöker om att få följa med på resan och platserna tillsätts i januari 2015. Totalt ska max 12 platser fördelas mellan Brevik och Vidablick. När platserna fördelas kommer vi bl.a. titta på lägererfarenhet, ledarerfarenhet, gruppsammansättning, en bra fördelning tjejer-killar, personliga referenser samt vad deltagarna själva hoppas få ut av resan. I dagsläget beräknar vi att en plats kommer kosta 25 000:-. Vi jobbar dock just nu med att söka bidrag för att få ner den kostnaden och vi väntar på svar från YMCA Chiangmai om exakta priser. För deltagare från Brevik finns också möjlighet att ansöka om en friplats enligt samma riktlinjer som för våra sommarläger. Mailalisa@kfumbrevik.se för mer info om friplatser.

Om du vill ansöka till BIUP Chiangmai 2015, maila biup@kfumbrevik.se för ansökningsblankett.

Läs mer på http://brevik.kfum.se/utbytesresa/18/

KFUM JKS-sektion med i forskningsprojekt |

Mitt 127, den sektion inom KFUM JKS Stockholm som står bakom bl.a. succéprojektet 127-festivalen, ingår nu i forskningsprojektet ICEC (Interethnic Coexistence in European Cities). Studien pågår till 2016, och förutom projekt i Stockholm undersöks även projekt i Amsterdam och Wien. Blir spännande att följa!

Mer om projektet kan läsas på http://icecproject.com/icec-about-the-project

Projektet finansieras/genomförs i Sverige av Forskningsrådet Formas, VINNOVA, KTH och SLL Tillväxt, miljö och regionplanering (TMR):
www.formas.se
www.vinnova.se
www.kth.se
www.tmr.sll.se
www.facebook.com/127festivalen

Västerås hamnbygge drabbar unga |

Inför Västerås stads byggande av en hamn för fritidsbåtar på Lövudden har staden sagt upp ett kontrakt om marken med KFUK-KFUM, vilket innebär föreningen måste sluta med viss sommarverksamhet för ungdomar.

– Jag hoppas att våra politiker och tjänstemän förstår att vi verkligen värnar om barnen och deras situation. Att de förstår att det finns barn där mamma och pappa inte har råd att ha båtar och komma ut på Mälaren. Här får barnen en chans att lära sig segla, att vara vid vattnet, förstå att vatten inte är farligt och uppleva hur härligt det kan vara en sommardag. Så vad Västerås stad håller på med förstår inte jag, säger KFUK-KFUM Västerås fastighetsförvaltare Per Rostad.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6061978